У всьому світі про рівень готелю свідчить кількість зірочок. Усі 1-2-3-зіркові готелі в Україні є радянським спадком, із відповідною інфраструктурою. Вони не становлять комерційного інтересу для інвесторів. Керівники столичних готелів зазначають, що в сучасних умовах вони не можуть собі дозволити орієнтуватися на певну споживчу групу. Цей сегмент готелів практикує подвійні та потрійні тарифи: окремі ціни для громадян України, країн СНД, іноземців. Так керівництво намагається збільшити рентабельність, яка, за даними головного управління комунального та готельного господарства і туризму, складає 3-15 % у цій групі. І тому це призводить зазвечай до закриття готелей, зниження попиту на них та їх послуг.
Більшість керівників готелей вважають також що готельний бізнес повинен орієнтуватися, в наш час, вже на Європу... у якою як всі знають вищий рівень обслуговування в готелях... стабільні ціни, високі дод. послуги, рівень комфорту і т.д.
І тому можна сказати "Куди нашим вітчизняним готелям братися?!") Якщо вони не "візмуться за голову" і не почнуть працювати, вдосконалювати, розширяти свій готельний бізнес, в тому числі і сам рівень обслуговування повинен буди відповідним до зірки, але й не тільки... Досягайти успіхів!